Hej på er!

Jag har länge gått och stört mig över hur misshandlade mina fina nya vevarmar alltid blir på mina cyklar. Det finns ju nästan inget värre än när man sopar i vevarmarna på den nya cykeln och de där första fula reporna blir till. Har man dessutom kolfibervevar (vilket jag inte har just nu) så känns det ju riktigt illa. Borde det inte finnas nåt skydd mot detta har jag tänkt?

Och det gör det ju naturligtvis. Det är ju bara jag som totalt missat det av någon obegriplig anledning. Inte förrän kompisen fick hem sin nya MTB som det uppenbarades för mig. Där satt nämligen ett par fantastiskt fina skydd på vevarmarna, precis där man alltid slår i dem.

En snabb fråga på happyride.se senare så hade jag klickat hem ett par Crank Boots, eller vevarmsskydd från Race Face. Dessa var nog onödigt dyra eftersom jag snabbt fick lära mig av att det kryllar av dessa på ebay för ett par tior per par.

 

foto-2016-10-12-15-06-01

Superenkelt att montera ju…

 

Så har du inte gjort denna smarta och billiga uppgradering så kan jag rekommendera den om du håller dina vevarmar kärt. Visst, jag förstår att det kanske inte är alla som tycker det är häftigt med skydd men de syns ju knappt. Och vill du kan du matcha dem resten av cykeln då de finns i en uppsjö av färger.

Ingen cykelträning igår men ett löparpass likväl. Och jag lyckade klämma till med en mil, för första gången på säkert 10 år…minst. Riktigt stolt över mig själv då detta varit ett mål under lång tid. Ingen raketfart men 5.26 min/km får duga så länge.