Northwave Blaze Plus cykelskor

God eftermiddag!

Kom på att jag ju inte har skrivit något om mina nya skor som jag fick hem för någon månad sedan. Jag köpte ju ett par Diadora X-Vortex PRO i höstas som jag körde med ett tag. Men mina fötter kom aldrig riktigt överens med dem, de kändes lite för stora och glappade liksom trots att det var rätt storlek. Det var annars riktigt schyssta skor, superstyva och lätta.

Men det är ju väldigt viktigt att ha ett par bekväma skor som sitter bra, även om man mest sitter på cykeln. Jag sålde därför mina Diadora och började kika runt efter nya skor. Valet föll på ett par Northwave Blaze Plus, dels för att de sitter riktigt bra på mina fötter, dels för att de är riktigt snygga och matchar det Merida-gröna. Lite fåfängt kanske men ni vet vad jag pratar om eller hur :).

Nu har jag kört med dem någon månad och börjar få en känsla av hur de är. De är ju fortfarande ganska stela och behöver mer tid för att riktigt forma sig efter fötterna. Men redan nu känner jag att de är smala i sin modell vilket passar mina fötter bra. Hälsystemet smiter åt bra runt hälen och det förekommer inget glapp alls. Sulan, Speedlight 3D Carbon, är styv och flexar mer eller mindre inget alls, inte så förvånande då de har styvhetsindex 12. SLW2-spännena är mycket smidiga och gör det lätt att hitta en exakt spänning över skon. De är också väldigt lätta att släppa upp genom en knapp på sidan av spännet.

Northwave Blaze Plus cykelskor

SLW2-spännena är superenkla att använda

Med sina 360 gram är det inte de lättaste skorna, mina Diadora var nog lättare, men det är inget jag upplever som speciellt negativt, inte ens när jag springer med dem. Prislappen är också positiv, jag kan ju erkänna att jag helst ville ha storebror Extreme XC men kunde inte riktigt motivera den höga prislappen. Blaze har ju flera av de egenskaper som du hittar hos Extreme men till halva priset. Jag betalade 1 300:- för mina vilket jag anser är mycket prisvärt.

Så är du på jakt efter ett par shyssta dojjor, styva och lätta, och kan tänka dig att leva utan kardborrespännen så kan Blaze vara ett alternativ för dig. De finns ju dessutom i några andra snygga färger om du inte tycker grönt är skönt.