Har sedan i höstas letat efter nya vinterskor då jag tidigare pinat mig genom vinterhalvåret i sommarskor och olika typer av skoöverdrag, en kombo som funkar ibland när det är lite mildare men som inte är jätteskoj när temperaturen kryper ner en bit under nollan.

Jag cyklar ju inte jättemycket ute på vintern, lägger merparten av min träningstid på intervaller inne istället, och har därför inte riktigt kunnat prioriterat att lägga ett par tusenlappar på ett par bra vinterskor. I år har jag dock tänkt försöka komma ut lite mer och därför sonderat nätet efter bra skor till bra pris. Det finns bra trådar på t ex happyride.se om detta men de flesta skorna har antingen varit över min budget eller så har skorna inte verkat tillräckligt bra.

Av en slump sprang jag dock på en rekommendation av skorna XLC , ett för mig helt okänt märke, som verkade intressanta. Och en snabb googling senare så hade jag bestämt för mig att testa dessa. Jag hittade dem dessutom till ett riktigt bra pris hos Fåglum för 975:- som passade min plånbok utmärkt. Efter att ha testat dem bara lite snabbt så tycker jag ändå de känns riktigt bra. Ett riktigt test kommer i helgen när de får följa med ut på längre pass.

Insidan är i skön fleece

Vattentäta och insida i skön fleece

xlc3

Dragkedjan är väl skyddad och ska inte släppa in väta

Sulan är faktiskt riktigt styv och dobbar medföljer för dem som vill

Sulan är faktiskt riktigt styv och dobbar medföljer för dem som vill använda det