Bild på cykel

Hej vänner!

Efter lång väntan har äntligen årets cykel landat i det Giarettska palatset och den ser riktigt fin ut. Det är en Merida Ninety-Six 9 CF Team vilket var fjolårets toppmodell i Meridas program. Cykeln är utrustad med SRAM XX1 drivlina, SRAM Level Ultimate bromsar , Rock Shox RS1 framgaffel, Monarch XX bakdämpare och XR1501 hjulset från DT. Så en fin spec på en mycket fin cykel. Det ska bli riktigt kul att få testa den ordentligt. Det tråkiga just nu är att snön vräker ner utanför och jag ligger med feber. Men den som väntar på något gott 🙂

Bild på cykel

Bild på cykel

Bild på cykel

Bild på cykel

Bild på cykel

 

Vad har hänt med Team Merida Cykelvasan då kanske ni undrar. Vi har haft vårt förta teamträff, som var på cykelmässan i Göteborg. Jag kunde dock inte närvara utan väntar till cykelmässan i Stockholm istället. Då ska vi cykla lite på förmiddagen och sedan är det teamuppstart efter lunch, ska bli riktigt spännande.

Träningen har rullat på bra fram tills för någon dag sedan då jag blev sjuk. Jag har fortsatt köra mycket intervallbaserat på trainern och det har känts bra. Samma recept som förra året där jag alltså skippat alla distanspass ute och fokuserat på att bygga flås istället. Distans kommer jag få ändå när våren kommer tänker jag, och om en månad åker jag ju till Mallis för att cykla i 10 dagar. Det brukar bli 100-120 mil riktigt fin cykling och man kommer hem i fin form. Rent tidsmässigt passar det ju ock så bra då första tävlingen för säsongen, Dalsland XC, ligger bara dagarna efter hemkomst. Hoppas bara våren nåt hit ordentligt då, har aldrig tävlat så tidigt nån gång.

Det händer lite grann på det privata planet också med ett nytt jobb på gång och så ska jag och lilltjejen flytta. Jag ska bli sambo igen efter en herrans massa år och det känns jättekul. Men mer om det framöver. Nu ska jag se till att kurera mig och bli frisk, känner pressen att öka på träningen en aning inför cykellägret, jag vill vara i så bra form jag kan vara när jag kommer ner så att jag orkar med den höga belastningen som det blir att cykla varje dag i 1o dagar. Det är lätt att skada sig annars nämligen.

Så vi hörs vidare när jag blivit kryare, ha det gott så länge.