Jag har ju länge gått och funderat på att köpa nya MTB-skor då mina gamla Shimano XC50N sjunger på sista versen. Tror jag kört dem i fyra säsonger och de har liksom töjt sig så mycket att de nu nästan blivit för stora.

Eftersom jag inte tycker jag har speciellt stor budget för ett par nya skor har jag endast kikat runt på reor och även begagnat. Men att hitta begagnat, i rätt storlek, till rätt pris, är ju mer eller mindre omöjligt. Och att hitta skor på rea funkar ju bara om man har möjlighet att testa skorna i en fysisk butik först så man vet att de känns bra.

Nu hade jag nog en galen tur när jag lyckade springa på ett begagnade Diadora X-Vortex ProHappyride, i rätt storlek och till rätt pris (800 spänn), dessutom inte alls långt härifrån så att jag kunde åka och prova dem först.

Nu har jag bara kört dem en gång men de känns bra, styva och lätta som sjutton då de har en kolfibersula med Stiffness Index på 10. Sen har de två BOA-spännen så inga fler spännen eller kardborrband.

foto-2016-10-06-18-01-30

Dagens träningspass blev ett kort intervallpass där jag faktiskt provade en för mig helt ny stig. Man kan ju tycka att jag borde ha kört varenda stig i den här stan vid det här laget men som tur är så lyckas nån ibland nosa upp något nytt. Lyckades till och med klämma till med ett litet KOM.

Nu gäller det att vara snabb ut efter jobbet om man ska hinna innan det blir mörkt.

foto-2016-10-06-18-11-56