Hej hej!

Jag tänkte jag skulle göra en liten uppdatering på läget så här i slutet på februari. Någon vinter har vi inte sett skymten av ännu vilket jag tycker är kanon, även om de nu varnar för sämre väder framöver. Men jag håller tummarna för att vi ska slippa snö, det känns lite onödigt nu när vi ända snart rullar över i mars.

Mars månad ja, det ser ut att kunna bli trevligt för jag har precis bokat den årliga träningsresan. Som tidigare bär det av till vindarnas ö Mallorca. Dels för att det är en favorit men främst för att jag denna gång åker själv och jag har vid det här laget lärt mig hitta hyfsat på ön. Och det underlättar såklart när jag åker ensam och inte kan förlita mig på att andra ska vägleda mig hela tiden. Varför själv och varför så tidigt kanske någon frågar sig? Det beror enbart på min arbetsbelastning just nu och framöver, det fanns ett fönster där vi såg att det fanns möjlighet för lite semester och då tog jag den möjligheten. Och på så vis missar jag också de övriga resorna som går betydligt senare. Men jag är inte ledsen för det utan ser framåt att styra mig själv helt, bestämma precis var, tempo och hur långt jag ska cykla varje dag. Eftersom jag också får en del egentid efter cykelpassen varje dag så ska jag hinna läsa ikapp alla böcker jag velat läsa men inte hunnit, massor av kvalitetstid med andra ord. Inlägg om mina tidigare resor kan hitta här, här och här.

Den 14 mars går planet och jag blir borta till den 21’a mars, så sex cykeldagar ska avverkas. Nu hoppas jag bara att vädret håller i sig, det kan vara lite sketchy så här i mars men det har åtminstone varit väldigt milt där nere också under januari och februari. En klar pepp på den resan  i alla fall.

I övrigt så jobbar jag vidare med mina ryggproblem, jag har nu äntligen hitta en kiropraktor, Jämsäs Kiropraktik, som faktiskt verkar veta vad han pratar om och som identifierat mitt problem. Så nu gäller det att jobba hårt med att fixa till och återställa allt till sitt rätta jag. Kort sagt handlar det om att jag har en låsning i nedre delen av min ländrygg/korsben vilket ger en massa problem på andra ställen. Som en följd av detta och att jag sitter i princip hela dagarna i mitt job så är mina höftböjare på tok för korta. Detta ska vi nu försöka råda bot på och jag känner redan en förbättring och hoppas att detta ska vara åtgärdat tillsäsongen drar igång på allvar

I övrigt så bombar jag på med inomhusträningen, det blir väldigt mycket tid på min Wattbike och utecykling enbart någon gång på helgen. Försöker hålla ett strukturerat träningsschema och utnyttja tiden så optimalt som möjligt, har ju inte alltför mycket tid över till träning så gäller att utnyttja de få minutrar som finns :), Ska man dessutom försöka få till ett någorlunda polariserat träningsupplägg så gäller det att planera lite.

Nu ska jag hugga tag i dagens arbetsuppgifter medans jag laddar för Zwift-race ikväll. Ha det bäst!