Cykel i solnedgång

Hej på er!
Hoppas ni alla haft en riktigt grym helg och att veckan startat upp på ett skönt sätt. Min helg har varit bra, jag har varit barnfri vilket betyder schyssta förutsättningar för träning. Eftersom det varit dåligt med utomhuscykling senaste tiden ville jag få ihop åtminstone ett distanspass ute denna helg. Så i lördags sadlade jag MTB’n och fick ihop nästan 3 timmars cykling fördelat på ca 8 mil. Det gick sakta men det var också meningen då all annan träning just nu är väldigt högintensiv. Vädret var helt OK med ett par plusgrader, lagom så att all is är så där mjuk och ger lite grepp istället för att vara såphal.

Jag fick också en bra chans att verkligen testköra mina nya Grib Grab Hurricane-handskar och måste säga att de funkade riktigt bra. Det är ju egentligen inga vinterhandskar men eftersom de är vindtäta så klarar man sig bra på den värme som kroppen alstrar utan att fartvinden kyler.

Bild på Grib Grab assesoarier

Igår bytte jag utomhuscyklingen mot ett pass på trainern. Jag hade begränsat med tid mellan IKEA-besök och hämtning av barn på eftermiddagen och då funkar det ju smidigt att snabbt kunna riva av ett pass på Zwift. Jag körde ett race i TSM Winter Series, 38 km på Wattopia Hilly vilket är ju precis som namnet avslöjar en runda med en hel del klättringar. Jag snittade ca 280 Watt på lite över en timmes körning utan att ta ut mig speciellt mycket vilket var skönt.

Närbild på cyklist

Cykel vid en väg

 

Ikväll är det tänkt att jag ska köra några korta styrkeintervaller på trainern, får se om jag lyckads knyta ihop det med barnläggning och allt som hör till.

En annan rolig nyhet är att alla datumen till Långloppscupen nu är släppta så nu har jag uppdaterat tävlingschemat och kan börja planera lite mer noggrant hur säsongen ska läggas upp.

Tävlingsdatum Långloppscupen