Scott MTB i solnedgång

Hej på er!

Hoppas ni har det bra i vintermörkret. Har julstressen satt tänderna i er än eller är ni som mig som väntar med den till sista dagarna :). Nu var det ett tag sedan jag skrev något här och det beror väl på att allt liksom bara rullar på. Det händer en del på hemmafronten, vi har köpt nytt hus och håller på att sälja det befintliga, en historia för sig som är ganska tröttande, men det kanske jag berättar om vid annat tillfälle.

Annars då, hur går träningen? För egen del har den startat upp riktigt bra faktiskt. Jag är nu inne på fjärde veckan av mitt 12-veckors schema och det känns väldigt bra. Jag snittar mellan 8-10 timmars träning i veckan där tiden dels ligger på högintensiva pass med olika former av intervallträning och dels uthållighetspass. Mitt schema är uppbyggt av periodiserade block där varje vecka har sin inriktning och där syftet är att utveckla både en aerobisk bas men också den anaerobiska funktionen. Så inte så mycket långa distanspass denna vinter, endast ett i veckan faktiskt. Jag testade denna typ av träning förra vintern, dock inte så här strukturerat, och det kändes riktigt bra. Efter de första 12 veckorna går jag sedan in i ett nytt 12-veckors schema där syftet är att spetsa till det hela lite.

Nästan alla mina pass körs inomhus på min trainer, gärna då i Zwift där jag tycker workout-modulen är riktgt bra. Jag har ju köpt ny trainer till i år och valet föll på Elite Direto, som har har verkat vara en riktigt prisvärd trainer fram tills för någon dag sedan då den vägrade starta när jag skulle träna. Efter lite detekktivarbete och mailande med Elite så verkar det som att ett styrkort i trainern pajjat. Otroligt frustrerande nu när träningen rullat på så bra. Ett nytt kort ska vara på väg från Italien men vem vet när det kommer fram. Jag hoppas det inte dröjer då jag känner att jag tappar värdefull träningstid här. Jag har svårt att ersätta inomhuspassen med cykling ute då min wattbaserade träning endast går att köra på min racer. Som tur är har jag kommit igång med min löpning igen så det är just nu basen i min träning i väntan på att få igång trainern igen.

Testpilot Bikejungle

Certifierad testpilot 🙂

Cyklist med Grib Grab

Jag har kört med Grib Grab tidigare, ska bli kul att testa deras nya grejer

Ett annat spännande projekt som precis rullat igång är att jag blev utsedd till testpilot åt Bikejungle. Bikejungle är en recensionssajt för cykelintresserade där man kan hitta omdömen och rekommendationer på cyklar och alla tänkbara cykelrelaterade saker. Min del i det hela är att jag ska testa lite produkter från Grib Grab som sedan andra ska få ta del utav. Mycket kul med andra ord. Eftersom Bikejungle fortfarande är i sin linda har man ännu inte släppt på all funktionalitet på sajten och är du nyfiken och intresserad kan du faktiskt signa upp dig på att bli testpilot till deras nya betasajt. Ansök till detta gör du här.

Scott Kinabalu RC

På tal om löpning så har jag som jag tidigare nämnde kommit igång med löpträning, något som har varit rätt svårt för mig eftersom jag har fått så ont i ett knä hela tiden. Nu fick jag tag på ett nya löparskor, Scott Kinabalu RC, och det kändes genast otroligt mycket bättre än med mina Asics Gt-3000. Scott-skorna känns på något sätt betydligt mer platta och mindre dämpande än mina Asics som nästan är lite svampiga i jämförelse. Nu kan jag väldigt lite om löpning men dessa skor känns helt enkelt mer stabila och verkar passa mig väldigt bra. Och det är grymt kul att kunna löpträna som ett komplement till cyklingen. Dels är det väldigt tidseffektivt och sedan tränar det lite andra muskler än vad cyklingen ju gör. Efter bara några pass lyckades jag klämma två personbästa på milen, snabbast tiden är nu 49.33 vilket ger 4.53 / km och jag hoppas kunna få ner tiden under 45 minuter innan vintersäsongen är slut.

Så en liten uppdateringar vad som hänt och vad som pågår, hoppas ni har överseende med att frekvensen är lite dåligt just nu. Nu ska jag snart snöra på mig löpardojjorna för en runda och imorgon fyller jag år :). Hörs snart igen.