Tea-träff och cykelmässa

Hej vänner!

Idag har jag tillbringat dagen i Stockholm. På schemat stod team-träff med Team Merida Cykelvasan samt ett besök på den årliga cykelmässan Sweden Bike Expo i Älvsjö.

Efter en tidig frukost begav jag mig mot huvudstaden där ett cykelpass med teamet väntade. Eftersom Merida självklart ställde ut på mässan så hade teamet även förlagt vår team-träff just där och vår cykeltur tog sin början utanför stora entrén. För att vi skulle hitta runt på bästa sätt hade teamet tagit hjälp av en lokal cyklist som fick agera guide i skogarna runt Älvsjö. Solen sken från en klarblå himmel när vi gav oss av och termometer måste visat runt 10 grader för jag kände mig överklädd redan från början. Efter en kort transport ut från Älvsjö fick vi känna på klättringen upp till Hökarängstoppen som gjorde oss rejält varma och fick upp pulsen ordentligt. Sedan väntade en varierad cykling runt Fagersjö och Farsta på motionsspår och stigar innan vi begav oss tillbaka till Älvsjö för dusch och lunch.

Team-träff och cykelmässa

Team-träff och cykelmässa

Team-träff och cykelmässa

Eftermiddagen bjöd på cykelmässa och team-genomgång i Meridas monter där jag fick möjlighet att lära känna de andra medlemmarna lite bättre samt få mer info kring de aktiviteter som teamet vara delaktiga i. Det känns riktigt spännande att få vara delaktig i den här satsning och det ska bli kul att få mer sällskap på tävlingarna denna säsong. Även om Cykelvasan är det stora målet för de flesta av cyklisterna så kommer flera även köra en del av de övriga tävlingarna i Långloppscupen.

Förutom team-träffane hann jag gå lite på mässan, som jag tycker var betydligt sämre och mindre än tidigare år. Inte ens alla cykelmärken fanns representerade vilket gjorde att jag gick igenom mässan rätt fort. Anledningen till att mässan höll lägre kvalitet beror så klart på att vi hade en cykelmässa i Göteborg för bara ett par veckor sedan. Den mässan var tydligen betydligt bättre enligt dem som var där.

Team-träff och cykelmässa

Team-träff och cykelmässa

Team-träff och cykelmässa

På det stora hela en riktigt trevlig dag med fin cykling och spännande möten. Nu längtar jag till att få ställa mig på startlinjen på första tävlingen, förmodligen Dalsland XC den 29:e.