Idag var sista riktiga passet innan Engelbrektsturen som går på söndag. Jag brukar ju ta det lite lugnt sista dagarna innan tävling och imorgon är det vilodag inplanerat, på fredag aktiv vila och sedan ett väckningspass på lördag.

Snabbdistans MTB

Dagens pass blev ett snabbdistanspass på grusvägar längs gamla banvallen upp till Uttersberg. Det är perfekta vägar då man slipper all form av trafik, bara någon enstaka motionär vilket innebär att man kan trycka på om man vill utan att behöva oroa sig. Jag fick ihop knappa 7 mil och en rulltid på 2.26 vilket får vara OK. Planen med passet var minst 2 tim med 30-60 min i tävlingsfart vilket jag lyckades med. Jag kände mig lite stum i benen efter gårdagens urblåsning då jag körde 2 tim på vår nya bana.

Jag tror mig också kanske fått bukt med mitt ryggproblem som jag dragits med ett tag. Eftersom jag är så vansinnigt dålig på att stretcha så har mina höftböjarmuskler blivit alldeles för stela/korta att det påverkar min rygg på ett negativt sätt. Jag måste helt enkelt sluta slarva med detta.

Annars är det nu sista dagarna innan semestern tar vid igen. Nästa vecka blir det nog kanske en tripp ner till Bohuslän om vädret tillåter. Jag hoppas kunna ta med mig cykeln ner då det finns magisk cykling runt Ramsvik/Smögen.

Och just ja, lite synd att Engelbrektsloppet går just denna helg, det krockar ju med MTB-SM som jag gärna kikat på.

Nu är det dags att sova, ses snart igen.