Godkväll!

Igår var jag ut med polarna och körde lite MTB i Arboga. En runda som från början till slut var kantad av missöden på ett eller annat sätt. Det började med att jag i vanlig ordning var sen till vår träff, och stressade som en galning för att hinna. Väl iväg och nästan halvvägs upptäcker jag att jag glömt skorna. Grrrr, bara att vända och hämta. Väl på plats i Arboga upptäcker jag att glömt vatten. Hur ska nu detta sluta tänkte jag? Jag fick en flaska av kompisen och vi rullar iväg på en mycket fin runda, Arboga har faktiskt en hel del att erbjuda och det är ju fantastiskt nu med torra marker och massor av färggranna löv på marken.

Men ca 3 mil in på rundan fick jag punka. Tänkte först att det kanske smitit ut lite luft nånstans och fyller på men det visar sig efter tre försök, med både gucka och luft, att det var kört. Rullar tillbaka till bilen och bestämmer mig för att ge upp för dagen.

Idag har jag varit på Cykloteket och inhandlat ny Joe’s tätningsvätska för att kunna kränga på nya däck då de gamla verkar slut. Köpte också på mig ett flaskor Pit Stop-flaskor.

Väl hemma var det dags att hoppa i cykelkläderna för att komma ut på ett snabbdistanspass på CX’en. Termometern visade 10 grader och solen tittade faktiskt fram så det blev en riktigt skön tur upp till Uttersberg och Galleri Astley för att sedan köra samma väg hem. Turen går på en gammal nedlagd banvall som nu preparerats till en riktigt fin grusväg utan trafik så det är bara att damma på.

Smaskade på lite extra på vägen upp för att klämma ett par KOM men när jag vände hemåt hade det plötsligt blåst upp och jag möttes av en sur, kall motvind. Hade ätit en rätt dålig frukost och inget mer innan passet så började känna mig orkeslös i motvinden. Som tur var hade jag en gel i fickan som räddade mig hem.

Galleri Astley

Galleri Astley

 

Räddningen…