Bild på cykel

Idag fick jag äntligen möjlighet att testa nya cykeln. Sjukdom och tidsbrist har kommit emellan hela vecka och när en lucka uppenbarade sig idag lyckad jag klämma in ett pass. Eftersom jag knappt suttit på cykeln så handlade det mycket om att känna på inställningar och hitta rätt position. Rent spontant kan jag säga att cykeln känns fantastiskt bra. Lite andra vinklar än min förra cykel och ett mer kompakt format gör att den känns väldigt responsiv och kvick. Att den sedan är nästan ett kilo lättare spelar förstås också in.

Bild på cykel

Bild på cykel

bild på däck

En annan trevlig ny bekantskap är däcken Maxxis Ikon, som jag aldrig kört på tidigare. Har varit nyfiken på dem en längre tid men aldrig tagit steget att testa dem. Men de känns precis lika bra som jag föreställt mig. Med ett lågt, väl utspritt mönster är de lättrullade med ett fint grepp i kurvorna. Nu ska jag bara stansa dessa så är de tävlingsklara.

Bild på blommor

Vårtecken

Annars hade vi ett riktigt strålande vårväder idag. Solen sken från en klarblå himmel och det var torrt och fint på vägarna. I skogen är det förstås fortfarande rätt mycket snö bitvis så vi får nog vänta ett par veckor till innan vi har riktigt tävlingsföre på stigarna. Jag upptäckte dessutom till min glädje att krokusarna letat sig upp hemma i rabatten, ett klart vårtecken.