MTB i solnedgång

En av tjusningarna med att cykla MTB är ju klart att testa nya spår. Det är också en av anledningarna till att jag gillar att åka runt på tävlingar, det är ju så ofta fina och roliga banor. Och bor man i Köping, där utbudet är rätt skralt, och man nöter runt på samma spår hela tiden, så är det roligt att vidga vyerna lite.

Idag valde jag därför att förlägga MTB-träningen i Medåker. Har hört att spåret där ska vara riktigt fint, och trots att det ligger knappt 2 mil från Köping, har jag fortfarande inte testat det. Vädret för dagen såg ut att bli riktigt fint med blå himmel och sol, temperaturen hade klättrat uppemot 7 grader när jag packade bilen och gav mig iväg.

Det fanns två spår att välja mellan, ett 2.5 km och ett 5 km. Jag valde att enbart köra 5 km-spåret då jag tror att de båda spåren ändå går ihop till slut. Det var ett riktigt fint spår, ganska lättåkt men rätt knixigt med många snäva passager så farten blev aldrig speciellt hög. Spåret går ju i skogsterräng vilket innebär att det är ett flackt spår men nånstans mitt på rundan så bjöds det ändå på en rejäl knäppa, inte så lång kanske men rejält brant upp på ett parti med hällar. Klättringen går lite i etapper och det sög lite i benen nu när det var blött.

Jag gillar att man fixat alternativa spår på de ställen där det var lite knepigt att ta sig fram, det gör ju att spåret också funkar för de som inte är så vana åkare. Man har också byggt några schyssta, breda broar där det egentligen inte är cykelbart.

MTB på stig

Det är aldrig långt mellan skyltarna

MTB på bro

Välbyggda broar på flera ställen

En backe i skogen

En brant knäppa att bli trött i benen i

MTB på en hal häll

Här var det sopat

En stig i skogen

Startbana eller landningsbana? Bra uppmärkt i alla fall

Skitig MTB

Skitigt som det ska vara

Cyklist på MTB

 

Vet att det finns stora planer på att fortsätta bygga ut dessa spår och det ser jag fram emot. Det här är definitivt ett spår jag tänker komma tillbaka till.

Är du sugen på att testa så hittar du lite info här annars är nog Strava din vän, vet att det finns lite segment upplagda där.

Nu fortsätter jag lördagen med kopp kaffe och en chokladbit 😉

Hur har din lördag varit? Har du cyklat nåt?