Cykel med hav i bakgrunden

Phuuu, idag var det jobbigt av flera olika orsaker. Dels pep termometern upp en bra bit ovanför 20 grader samt att det blev en lång dag i sadeln. Värmen tar ju ut sin rätt och trots att man vet hur viktigt det är att dricka så dricker man ändå alltid för lite.

Efter en härlig och berikande frukost tog jag cykeln och begav mig ner till min cykeluthyrare Lexberg för att få lite justeringar gjorda på min cykel. Cykeln är utrustad med Ultegra Di2 och den har krånglat av och till hela tiden. Kedjan hoppade ner på lilla klingan titt som tätt utan att jag ville det samt att tickade konstant från växeln. Efter en kort service av cykeln var det dags att byta om för att hinna ner till samlingen nere vid strandpromenaden.

Idag bestämde vi oss för att käka lunch i den vackra hamnstaden Porto Christo. Jag har varit där förut och det är en fantastisk liten stad som ligger inbäddad i en bukt med en liten sandstrand. Ett kärt återbesök för min del alltså.

Vi gav oss iväg via småvägarna runt Llucmajor men redan efter några mil kom första punkan. Vi hade letat oss ut på en cami som tyvärr var rätt dålig med en del småsten och grus och det dröjde inte länge förrän punktering nr 2 var ett faktum. Vi bestämde oss då för att snedda in mot Campos där det finns en cykelaffär för att köpa på oss lite slang. Vi passade även på att ta oss en snabbfika med de andra handlade. Sedan delade gruppen på sig då några ville köra kortare. Resten av gruppen tog sikte på Felanitx och via en hel del letande och felkörningar hamnade vi till slut i Porto Christo för en lunch. Vi hade då cyklat ca 3.30 så alla var rätt hungriga. Här slängde jag i mig en potatisomelett, som har kommit att bli en favorit härnere.

Det blir en del punkor…

…och en hel del kartläsning

Lunch i Porto Christo

Porto Christo är fantastiskt vackert

En timme senare styrde vi kosan hemåt via Porreres och genom Algaida, och förbi Randa var jag rätt rökt. Gruppen splittrade upp sig där ett starkt gäng bombade hemåt, jag slog sällskap med en annan och vi tog det lugnare hemåt. Väl hemma blev det en after-bike så klart. Solen värmde fortfarande skönt trots att klockan var nästan 19. Det är verkligen en upplevelse att få vara härnere, trots att man plågar sig dagarna i ända. Allt som allt fick jag ihop 171 km idag och blyga 1200 höjdmeter då det var mestadels var en platt runda. Imorgon pratas det om en kortare runda, men snart väntar bergen…

Godnatt från Hotel Helios.