Cyklister på en väg

Ett första hej från värmen på Mallorca!

Det har varit lite dålig aktivitet här den senaste veckan och det beror delvis på att jag numera är nere på Mallorca på det årliga träningslägret. Jag kom ner i tisdags eftermiddag efter att vårt flyg flyttats fram. Väl incheckade på hotellet tänkte vi hinna med en snabb runda för att testa våra hyrcyklar. Till mitt förtret upptäckte jag att Lexberg, som jag hyrt min cykel hos, hade stängt och öppnade först kl. 17. Jag vinkade av mina cykelkompisar som hyrt cyklar på annat håll och väntade i godan ro på min cykel. Jag fick i alla fall min runda och kunde vara ute i två timmar innan jag återvände lagom till kvällens middag.

Min hyrcykel, en Cervelo R3 med Di2

Idag har vi då haft vår första riktiga cykeldag och vädret hade inte kunnat vara bättre. Efter att vi letat oss ut på nya vägar kring Llucmajor styrde vi kosan förbi Sineu och vidare upp mot Santa Margalida på norra delen av ön. Nu hade vi avverkat ca 8 mil och jag började känna mig lite tom på energi och planen var att ta oss ner mot Petra för lunch. Vägen mot Petra var riktigt jobbig med typ en enda lång slakmota och rejäl motvind på näsan. Efter en välbehövlig lunch i Petra och lite överläggning bestämde vi oss för att ta oss an Cura Randa på vägen hem. Randa-stigningen är ju en liten klättring egentligen med sina 5 km och dryga 6% i snittlutning men den klassas ändå som en kategori 3. jag kan säga att det var jobbigt upp med 12 mil i benen och första riktiga passet här nere. Det är ju så att man måste köra några dagar här nere för att komma i rätt flås så att säga. Jag hoppas att det kommer i alla fall.

Starka Elite-killar

Välbehövlig lunch i Petra

Cervelon uppe på Randa

Mysiga fiket uppe på Randa, vi unnade oss en glass

Efter Randa blev det raka vägen hem till after-biken som vi alltid kör efter våra rundor. Skönt att få unna sig en kall bira efter dagens bedrift. Vi fick ihop dryga 15 mil och ca 1400 höjdmeter, bra för en första dag tycker jag. Nu har jag käkat buffémiddag på hotellet och ska snart hoppa i säng, imorgon väntar ny utmaningar.

Vi hörs igen snart!