Bild på ben som cyklar

Nu har vintern kommit på allvar och vi har haft några riktigt kalla dagar, så ingen utomhuscykling på ett tag. Men jag nöter på med mina pass på trainern. Egentligen ingen fara alls eftersom de passen blir väldigt kvalitativa och strukturerade. Du kan köra exakt i avsedda zoner utan en massa kringliggande faktorer som stör. Men visst är det roligare att cykla ute.
Idag blev jag tvungen att stuva om lite i planerna. Kvällens träningspass skulle utebli så jag fick skapa en lucka på lunchen. Det blev ett kort pass, 50 minuter OU, dvs 8 st intervaller som ligger strax över och under tröskel. Ett mycket effektivt pass som ger mycket “bang for the buck” så att säga. Jag kör alltid mina pass på Zwift numera, som jag berättat om tidigare här, för att det är skönt att ha något som visuellt hjälper mig hålla reda på alla siffror.

Bild på matvaror

En snabb tur till affären för att fylla på med de essentiella basvarorna. Det går åt mycket kolhydrater här hemma, framförallt frukt och juicer. Kosten känns verkligen bra, viktkurvan ser suverän ut och jag känner mig pigg.

Jag är ju lite en “sucker” för dokumentärer, och då i synnerhet cykeldokumentärer så klart. Jag har tidigare tipsat om dokumentären om Sven Nys här och vill tipsa om ytterligare en, nämligen den om IAM Cycling som rätt nyligen släppts på Youtube. Den heter Keep Fighting och handlar om deras satsning i 2015 års Tour De France. Se den om du gillar en insyn i livet i proffsklungan.