Hoppas ni alla mår bra. Idag har jag cyklat med cykelklubbens nya MTB-sektion och vi hade en riktigt trevlig kväll. Som jag berättat om tidigare så har vi fått hjälp av kommunen att anlägga ett par nya MTB-spår här i Köping och under våren och sommaren har ett gediget arbete lagts ner för att färdigställa det första spåret. Och resultatet har blivit riktigt bra.

STORT INTRESSE

I och med den här nya MTB-satsningen i Köping har vi också fått ett ordentligt uppsving bland aktiva cyklister. Från att i stort sett alltid varit ensam i skogen när jag cyklat möter jag nu alltid andra cyklister när jag är ute. Och det är ju fantastiskt kul att få   snacka cykel med andra mellan varven. Det här har också inneburit att klubben nu så sakteliga börjat dra igång gemensamma cyklingar/träningar en gång i veckan. Inget speciellt kan tyckas men det är ett stort steg för oss och det underbara är att vi har haft en enorm uppslutning på de tre träningar som hittills genomförts. Första passet var vi strax över 20 personer, andra passet runt 40 och ikväll uppemot 50 glada cyklister som ville lära sig mer om MTB, fantastiskt kul! Och det är en bra bredd på cyklister, allt ifrån först gångs-cyklister till de mer rutinerade. Det finns även ett stort intresse bland de yngre vilket är ett fint utgångsläge för att få igång en riktig ungdomssatsning så småningom. Extra kul eftersom jag själv har barn som är cykelintresserade.

Är du intresserad av att cykla i Köping så kan du antingen dyka upp på onsdagar kl. 18 vid Teknikbacken om du vill vara med på den gemensamma cyklingen eller så letar du dig runt spåret på egen hand. Spåret är väl uppmärkt, lätt att hitta runt och utgår ifrån klubbstugan i foten på backen. I dagsläget mäter spåret ca 4 km och får väl klassas som relativt enkelt vad gäller svårighetsgrad. Jag passade på att filma spåret när jag var ute häromdagen så du kan göra dig en bild av det.

Så, titta gärna förbi om du är sugen, och hör gärna va dig om du vill ha en guidning, jag ställer gärna upp.