Cykel mot en vägg

Hej därute!

Jag är äntligen tillbaka på benen. Efter en tuff vecka, både fysiskt och mentalt, så känner jag mig hyfsat pigg igen. Jag har legat sjuk de senaste dagarna, känt mig allmänt hängig och ont i kroppen. Bestämde mig i torsdags att vara hemma från jobbet och vila upp mig. Har också haft det tufft på det personliga planet då jag och min flickvän bestämt oss för att bryta upp. De flesta av er vet nog hur tråkigt det är med separationer och vilken kraft det tar, att man knappt sover på nätterna och bara vrider och vänder på allting för att försöka förstå. Hur som helst så är det väl något man ändå måste acceptera till slut, hur ogärna man än vill att det ska ta slut. Det har nog säkert koppling till mitt sjukdomstillstånd senare i veckan också, alla sömnlösa nätter tar ut sin rätt till slut.

Men nog om det. Idag kom jag äntligen ut på en fin runda på MTB’n. Vi har fått ganska mycket snö under natten (med våra mått mätt) och jag tvekade ett tag på om jag skulle ge mig ut eller om jag skulle köra ett inomhuspass istället. Men eftersom det inte var speciellt kallt ute, och att jag i första hand cyklar ute, så bestämde jag mig för att ett pass på MTB’n skulle bli lagom. Jag har ju inga dubbdäck monterade än, och är lite nojjig när det gäller vinterväglag, så valde jag en bilfri rutt för att slippa eventuell isbeläggning. Vad jag fick istället var ett par decimeter nysnö att ploga mig igenom. Riktigt tungcyklat alltså.

Frukostsmoothien, sex bananer och en handfull dadlar

Vinterlandskap

Cykel på marken i snön

Cykel på en bro med vatten i bakgrunden

Men det blev ett fint pass på lätta växlar i ett underbart snölandskap. Jag fick ca 3 timmar rulltid i zon 2, helt enligt plan. Dock slutade de flesta växlarna fungera sista biten då hela drivlinan förvandlades till ett ispaket.

Nu laddar jag om med en god linsgryta och ett påse lussebullar, det gäller att fylla på med proteiner och kolhydrater :). Hoppas ni haft en minst lika fin dag.