Fina vyer över Mallorca

Hej vänner!

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige. Har hört ryktesvägen att ni kämpar med ömsom dåligt väder, ömsom hyggligt väder. Här nere har vi det oförskämt bra. Förutom lite moln under gårdagens runda har vi enbart haft sol och över 20 grader. Sitter nu nere vid poolen och tar det lite lugnt, vi har bestämt oss för en senare runda idag då vi får påfyllning av ytterligare en cyklist inom kort.

Jag har nu cyklat 6 dagar i rad, fått ihop 732 km och där de första 4 dagarna var mestadels plattåkning för att väcka liv i kroppen. De senaste två dagarna har vi dock varit uppe bergen och lekt av oss. I förrgår körde vi den fantastiska kustvägen från Andratx upp till Esporles och igår tog vi Soller-Deia-Port de Valdemossa-Coll de Claret vilket blev en mosig runda för benen.

Cyklister vilar på toppen

På toppen av Coll de Gramola

Fina vyer längs kustvägen

Fantastiska vyer längs kustvägen

Vy över Banyalbufar

Grymma Banyalbufar

Stigningen upp från Port de Valdemossa är en kategori 2, det kändes

Idag var det vila och vi tog en lugn runda till Algaida för en fika och sen tillbaka, en tur på 5 mil på lätta växlar.Det är svårt att  ta vilodagar när man är iväg och cyklar så här, man vill ju utnyttja tiden och få så mycket träning som det bara går. Men jag känner att det tär på kroppen, det värker lite i muskelfästen och ena knät ojjar sig lite. Så om man ska palla att köra på ordentligt de sista dagarna så tror jag det är smart att vila lite också.

Med fyra cykeldagar så gäller det att börja fundera på vad man vill hinna med innan man åker hem. Dels skulle jag vilja cykla upp till Cap de Formentor, en nätt tur på +20 mil fram och tillbaka. Sen har vi så klart Sa Calobra som bör köras samt en tur över Puig Major. Vi får se vad som hinns med, det hänger lite på vädret, det har pratats om lite sämre väder senare i veckan och man vill ju absolut inte i bergen om det regnar.

Cyklister framför katedralen i Palma

Delar av gänget framför katedralen i Palma

Bild på bakelse med glass

Här nere kan man unna sig lite godsaker med gott samvete

En tråkig och lite jobbig reflektion som jag gjort är på matfronten. Eftersom jag inte varit här nere som vegetarian tidigare så var jag lite orolig att de vegetariska alternativen skulle lysa med sin frånvaro. Och mycket riktigt, som vegetarian här nere får man vara beredd på att utbudet är mycket knapert. Det är inte alls lika självklart som i Sverige med att varje restaurang har plantbaserade alternativ. Det är mest rena sallader eller pizzor tyvärr, i alla fall längs strandpromenaden där vi håller till. till nästa gång får jag göra lite mer efterforskningar helt enkelt.

Nu ska jag lägga mig i solen en stund, något som inte händer alltför här nere trots det fina vädret. Man blir liksom lite mätt på solen när man sitter i den hela dagen.

Ha det bra så länge, hörs snart igen!