Vips vad helgerna går fort. Man åker hem från jobbet på fredag eftermiddag med en känsla att man har massor med ledig tid framför sig, massor med saker man ska hinna med och plötsligt är det söndag kväll. Inte för att jag inte hunnit med de saker jag tänkt mig och planerat men man funderar ändå var tiden tagit vägen.

helg

helg2

Igår bjöd vädret på klarblå himmel, sol och några minusgrader. Perfekt cykelväder alltså. Och som planerat kom jag ut på en tur på MTB’n. Jag körde odubbat, har inte riktigt känt behovet av att byta riktigt än och nu ska det bli plusgrader den kommande veckan så då passar det ju utmärkt att ligga kvar på sommarsulorna. Det blev en skön tur i lugnt tempo för första gången, tanken är att jag ska försöka hålla mig på 50% av tröskel och köra 2-2.30 timmar. Det här är något som jag har väldigt svårt för då det känns som att jag inte tränar ordentligt eller tar vara på tiden på rätt sätt. Men nu ansträngde jag mig verkligen. Jag hade dessutom ett tungt benpass från fredagen i benen så behövde verkligen bara trampa ur benen.

När jag kom hem var jag rätt nerkyld trots att det inte var speciellt kallt ute. Det här med händer alltså, hur gör man för att inte frysa? Jag hade tjocka skidhandskar och med tunna löparhandskar under och frös ändå rejält sista milen. Vet att det inte får bli för tajt utan att luften måste få en chans att cirkulera. Men jag har ändå inte lyckats hitta någon bra kombo. Har ni några tips på bra handskar?

Det passade fint att värma sig med lite schysst Ramen-soppa när jag kom hem. Att laga Ramen är något nytt och en av de saker jag planerade att göra i min veckolista som jag skrev om här. Så nu har jag testat ett nytt recept, två kvar den kommande veckan.

Ramen är ett perfekt sätt att rensa kylen på överblivna grönsaker

Ramen är ett perfekt sätt att rensa kylen på överblivna grönsaker

Lördag kväll vigdes åt bio och vi såg Kvinnan på tåget, rekommenderas starkt. Utan att avslöja något så har den en historia som får en att tänka till ordentligt och lagom mycket spänning. Se den helt enkelt.

Idag ställde jag in cyklingen av tidsskäl och tog ett löppass istället. Löpningen är en nyfunnen kärlek för mig. Efter att inte kunnat springa alls de senaste 20 åren!?! så har jag nu kommit igång ordentligt. Jag tycker det är ett fantastiskt alternativ då man inte har tiden för att cykla, samt att jag tror att variationen under vintersäsongen är bra. Det är lätt att tröttna på att cykla under den här perioden och att springa aktiverar ju dessutom lite andra muskler och funktioner i kroppen. Så jag har bestämt att byta ut ett och annat cykelpass mot ett löppass när jag känner att jag vill. Jag har ju även bestämt att lägga in några styrkepass i träningen denna vinter för att bygga en starkare kropp. Får se om dessa ändringar gör något med formen till nästa säsong.

51

Det blev i alla fall en mil idag, men missade mitt PB med 5 sekunder, något som retar mig lite grann. Jag har prestationsångesten att alltid se förbättringar och fast jag vet att det är svårt att förbättra sig till varje pass så är det något som snurrar i min skalle. Något som gjorde mig mer glad är att jag nu är nere på 86 kg, ett steg närmare mitt viktmål för nästa säsong men mer om det i ett kommande inlägg.