Cyklist som sitter och vilar

Om vädret var bra igår så var det desto sämre idag. Schemat sa nån form av distanscykling i lugnt tempo och det såg rätt lovande ut till en början. Visst, jag såg att det blåste ute men det hör ju liksom till när man är cyklist. Solen sken i alla fall och det var plusgrader. Väl ute fick jag rätt fort känna på vinden, att den var betydligt värre än vad jag trott. Trots plusgrader så blir fartvinden rätt kall med vindar på 10-15 m/sek. Ibland stod jag faktiskt mer eller mindre stilla.

Cykel mot molning himmel

Cyklist i närbild

Det tog bara nån mil innan jag började frysa om händerna. Har verkligen dåliga handskar som inte står emot vinden överhuvudtaget. Måste investera i nya helt enkelt, funderar på Grib Grab Polaris , nån som kan verifiera om dom är bra?

Det är vid såna här tillfällen som man måste gå in sig själv liksom. Koppla bort det som är runtom och bara cykla, låta benen gå runt. Det är lätt att irritera sig på blåsten och kylan men det är bara slöseri på energi, det blir ju inte varmare av det. Här ger cyklingen en fantastisk möjlighet, förutom att göra dig bättre och starkare, kan du använda tiden till att tänka och vara kreativ. Om jag har det tufft så använder jag tiden till att bearbeta de sakerna som är svåra. Om jag behöver lösa ett problem så gör jag det oftast på cykeln. Fokuserar man på andra saker så glömmer man bort den där dryga vinden eller kylan som biter dig i fingerspetsarna.

Hittade ett ställe för att träna lite sandcykling också :), det blåste lite för mycket här för att kunna njuta ordentligt så får komma tillbaka vid ett annat tillfälle.

Närbild på lussekatter

Lussebak i diverse former och skepnader, veganska förstås 🙂

Det blev i alla fall ett hyggligt även om jag kom hem som glasspinne. En varm dusch senare och lite mat i magen så är man som ny igen. Eftersom det var 1:a advent så drog vi igång lite lussebak härhemma, pyntningen har jag inte orkat ta tag i ännu, väntar nog till nästa helg. Det är ju trots allt nästan en månad till jul.

Hur har er 1:a advent varit? Har ni julpyntat som galningar eller?