Hej alla cykelvänner!

Hoppas ni alla mår bra och att ni fått njuta av en härlig höstsäsong med en massa go cykling. Nu när vi sakta glider in i vinterns mörka famn ser jag att många av er startat upp er grundträning för nästa säsong och det är kul att läsa om allas mål inför 2020. Även om det är tråkigt att cykelsäsongen lidit mot sitt slut så finns det en viss charm med att få sätta tänderna i vinterträningen, det är nu man ska lägga den ack så viktiga grunden som ska göra underverk med nästa års form. Det är nu man kan göra skillnad, börja om på ruta 1 liksom och göra allting rätt för en gångs skull.

För min egen del tar jag det fortfarande ganska lugnt, jag tänker att december blir mitt startskott för grundträningen. Nu underhåller jag formen och har smygstartat min viktträning som jag sedan ska öka och hålla i fram till februari ungefär. Under tiden kommer jag fasa in mer och mer cykling för att sedan slå över helt till bara cykling under mars och då med mer fokus på VO2Max-träning. Jag hoppas det kommer falla väl ut, framförallt tror jag styrketräningen kommer göra skillnad.

Så vad har hänt sedan sist? Samarbetet med Cykelkraft upphörde i och med denna säsong då de valde att lägga ner teamet på grund av för hög belastning och andra prioriteringar. Lite tråkigt kanske men ett bar beslut från deras sida kan jag tycka. Det roliga i det hela är att jag nu inför nästa säsong får ikläda mig en ny kostym och jag är riktigt taggad på detta. Ni som följer mig på Instagram har kanske förstått att det handlar om ett av Sveriges grymmaste MTB-team, nämligen Team Lapierre Sweden. Teamet som backas upp Vartex i Varberg har under flera år varit mycket framgångsrika både inom XCO och långlopp och det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppgiften att företräda detta duktiga gäng. Genom Vartex har teamet bra stöd på produktsidan med starka varumärken som Lapierre, SRAM, Schwalbe, Spiuk m.m. Från och med nästa kommer teamet delas upp i en XCO-del och och en Långlopps-del, där jag kommer var en av åkarna. Mina vapendragare kommer bl a vara Erik Mattelin, Nellie Larsson, Fredrik Hermansson och Rolf Svensson.

Lapierre XR 9.9 LTD

Min tävlingscykel inför nästa år, XR 9.9 LTD

Det ska bli riktigt kul att få bli en del av detta under nästa år och så klart så sporrar det extra mycket, vilket är bra inför vinterns tunga inomhuspass. Jag kommer så klart fortsätta rapportera här på bloggen, på Instagram och även försöka filma lite mer under kommande säsong, jag har ju trots allt en Youtube-kanal som jag inte använder speciellt ofta :). Passa också på att följa teamet på deras egna kanaler,  Team Lapierre på Facebook och Team Lapierre på Instagram.