Hej i värmen!

Nu brassar det på ordentligt, man borde vara överförtjust för det r ju det här man gått och väntat på men lite jobbigt är det ändå eller hur ? 🙂

Igår tog jag en dagstur upp till Högbo, hade blivit medbjuden av Kungsörs SK som var där uppe och cyklade. Det är ju en bit att åka, ca 18 mil, så det är lite saftigt för att få cykla lite men det är ju så fantastiskt däruppe så svårt att låta bli. Hade jag fått tag på en ställplats så hade det blivit två dagar i husvagnen.

Jag tänkte att det skulle bli en perfekt dag för ett tömningspass inför Finnmarksturen och även om det faktiskt tar emot lite att cykla i den här värmen, mitt på dagen, så tror jag det är bra med lite adaption eftersom vädret ser att bli precis lika varmt på söndag när startskottet går. Vi startade lite lugnt med Vasaleden 35 km, som är en perfekt mix av grusvägar och fina singeltracks, väldigt långlopps-likt skulle jag säga. Efter en kort vila och lite påfyllning tog vi oss an de kortare lederna på Arenan. Här är de röda lederna mina favoriter då de faktiskt är rätt så stökiga och tekniska men att det ändå finns något slätparti där man kan dricka. Jag körde alla 3, de är ju rätt korta, ca 4 km vardera, så det går ju fort. Sedan ville jag prova Trimtex-banan som jag aldrig kört, men här tog min teknik slut. Det var bland det svåraste jag cyklat, med både tekniska uppförslöpor och nedförslöpor, jag kan erkänna att jag klev av cykeln ett antal gånger. Att man tävlar på denna bana är imponerande, jag minns att jag såg Jenny Rissved vinna här för ett antal år sedan.

Cykling i Högbo

Cykling i Högbo

Väl färdigcyklade rundade jag av med ett bad i sjön på området, fantastiskt skönt och svalkande och perfekt efter en het dag i sadeln. Det tar ju otroligt hårt på kroppen att cykla i den här värmen och huvudet känns nästan kokt efteråt. Ett dopp återställde allt till det normala kändes det som. Det blev en skön dag trots allt och magisk cykling som vanligt i Högbo. Rekommenderar verkligen de som inte varit här att testa. Området har allt man kan önska, bra boendemöjligheter, suverän mat och fika, och sedan badmöjligheter så klart.

Nu blir det vila fram till söndag då jag kör Finnmarksturen som sagt. Och det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot detta, dels värmen och sedan en förlängning av banan, det kommer bli en lång och hård dag. Jag har beslutat att köra med vätskerygga för att ha ordentlig med vätska med mig, risken är överhängande för att gå torr. Annars gör jag inga förändringar i upplägget, tror snarare att det är dagarna innan jag behöver vara noga med att fylla på alla depåer.

Någon mer som kör på söndag? Hur ser er strategi för dagen, något speciellt ni ändrar på eller är det som vanligt?