Goddagens!

Precis startat upp morgonen här med min kaffekopp och mina jordnötssmörsmackor, tyckte det passade bra att unna mig något sliskigt efter gårdagens urlakning i SWE Cup. Är väl inte direkt nöjd med insatsen på tävlingen som gick av stapeln på New York After Party, en bana som nog inte alls passar mig då den är böljande med avslutning uppför dessutom. Med några extrakilon blir det tufft att stå emot alla flugviktare som huserar på dessa tävlingar.

Det här med Zwift är ju väldigt speciellt, det handlar ju mycket om teknik, att förstå hur spelet och de olika parametrarna samspelar med dig som utövare. Jag är ju inte någon gröngöling när det kommer till den här plattformen men har i sammanhanget rätt lite erfarenhet av att tävla på den. Sättet man kan lägga upp sin strategi, analysera banorna och veta när backarna kommer, utnyttja draften och hur de olika cyklarna påverkar ditt spelande, där är jag verkligen novis. Mitt upplägg har alltid varit att trampa så hårt som möjligt, alltid ligga långt fram, inte använda Power Ups och bara försöka överleva så långt det går. Jag förstår ju att det inte är något recept på framgång och försöker bli bättre, lära mig mer genom att tävla mer, och får nu slita massor i onödan i väntan på att tekniken sitter där den ska sitta.

Jag hade rätt trötta ben efter några dagars hård träning, har det tufft med återhämtning om jag kör flera pass på raken. Det är väl kanske ett ålderstecken, men passen sitter kvar länge i benen trots att jag fyller på efter med bra energi efter varje träningspass. Eller så beror det bara på att kroppen inte är helt van med en ökande träningsdos, det kanske kommer, vi får se. Jag tänkte att jag för en gångs skull borde välja rätt cykel för ändamålet, något jag aldrig brukar göra, så valet föll på Emondan eftersom det var avslutning uppför och en del knixar utefter banan. Så här i efterhand vet jag inte om det valet var rätt för det kändes som att jag hade otroligt svårt att få bra draft i klungan, jag fick liksom bita i hela tiden och aldrig någon chans till att vila. Ni som kan det här, var valet rätt eller skulle jag kört på Tron som jag tänkt från början?

Det blev alltså en riktig slitfest från början till slut där jag egentligen bara gjorde allt för att inte tappa alltför mycket. Jag måste ändå säga att jag tyckte det kändes hyfsat bra uppför, jag försöker ju jämföra med mina egna erfarenheter och den känsla jag har i kroppen och jag tycker mig känna att jag kan gräva djupare än tidigare. När jag tror att jag är slut så finns det ändå lite till nu, något jag inte upplevt tidigare, och med tanke på att jag har en uppåtgående utvecklingskurva så ligger nog svaret just där. Så det är ändå positivt, och jag försöker hålla mig kvar i den känslan utan att snegla alltför mycket på vad andra presterar.

Lite staplar för den som tycker om sånt…

Avslutningen då? Jo, det är ju en rätt seg backe som planar ut efter ett tag för att sedan branta på sig med ca 300 m kvar till snöret. Jag försökte bita i så hårt jag kunde i den första delen men kroknade på slutet för att sedan få ta in lite luft på den platta delen. Sedan är det ju bara pannben de sista hundra metrarna och jag lyckades klämma ur någon form av spurt på slutet med stumma ben på blygsamma 600 W, men ändå passera några stycken innan målet passerades. Resultatet blev 100:a plats av 230 startande och en NP på 310 W vilket ger 3.6 W/Kg på de 55 minuter jag körde. Har inte så mycket att säga om det egentligen förutom att det finns utrymme för förbättring. Den viktigaste analysen är ändå att jag behöver bli bättre på att drafta så jag inte förbrukar så mycket energi under loppen.

Det var det. Nu blickar vi framåt mot resterande del av veckan och vad den kan erbjuda. Jag ska klämma in ett Zon 2-pass på onsdag följt av längre intervaller på torsdag. Hur helgen blir är fortfarande öppet, jag har barnen här vilket innebär att träningen blir svårare att få till. Jag får ta en dag i taget helt enkelt.

För er som huserar på Zwift, om ni är sugna på att connecta så gör gärna det på eller om ni är nyfikna på min träning så hittar ni mig på Strava här.

Ha nu en fortsatt grym vecka så hörs vi snart igen.