Efter mycket om och men så var det idag dags att prova Sixten-loppet i Knivsta. Efter att ha frågat runt lite om loppet och fått enbart lovord levererade så var jag nyfiken att testa denna fina tävling med ett lite annorlunda upplägg. Grejen är att köra så många varv som möjligt på tre timmar.

Banan var ca 4 km lång och bestod i stort sett bara av ren stig, en rikitg MTB-bana med andra ord. Till råge på allt så vara banan dessutom galet jobbig då den var rejält stökig med rejäla rotmattor och mycket sten. Banan slingrade sig genom skogen  med många tvära svängar, branta klättringar och en del drop. Vid varje varvning var man tvungen att hoppa av cykeln och springa ett femtiotal meter för att de skulle hinna räkna in varje deltagare.

På tre timmar hann jag med 9 varv. Nästa sista varvet var jag rejält sliten och hade lite krampkänning. Men tryckte i mig två GT  Sport-tabletter och krampkänningarna försvann. Rullade in rätt nöjd ändå efter en rejäl genomkörare, händerna och handlederna var helt slut efter den stökiga terrängen.

Kan verkligen rekommendera detta lopp. Riktigt gemytlig känsla och ett kul, avslappnat upplägg. Knivsta CK som anordnade tävlingen verkar vara en härlig klubb med bra gemenskap och många eldsjälar. Att det sen bara kostade 80 spänn att köra gjorde inte saken sämre.

Lyckades fastna på lite bilder också, tack för det Erik Botås

dsc_2881

dsc_2708

dsc_2526

dsc_2525