Smoothie

Hej!

Sitter här på jobbet med en smoothie i min hand. Det är min to-go frukost många dagar, 4-5 bananer, lite frysta frukter, chiafrön, kanske lite spenat och sen havredryck. Bra sammansatt frukost med massor av näring, perfekt. Funkar också mycket bra när man åker tåg tidigt som jag gör en del. Vad händer denna helg då? Jo, som ni säkert vet så går ju Skandis-helgen av stapeln i Uppsala. Det är tävlingar i dagarna tre, med linjelopp, GP och så Pearl Izumi MTB på söndagen som jag då alltså ska köra. Ett fint evenemang och en kul bana med bra variation. Det blir min tredje upplaga, första året körde jag av kedjan redan efter några kilometer (orutinerat jag vet) men förra året hade jag en trevlig resa och allt funkade som det skulle. Så i år ser jag fram emot en förbättring av tiden 2.20 samt lite bättre väder än de 4 grader vi hade i fjol.

Träningsmässigt har det funkat bra sedan Dalsland XC, dock är väl själva träningsmängden alldeles för låg för att jag ska vara nöjd men familjeliv och jobb har sin plats också och det gäller att prioritera. Jag har nu vilat sedan i tisdags och tänker vila även idag för att sedan köra ett väckningspass imorgon. Om det är bra eller dåligt vet jag inte men min känsla är att det är bra att vila några dagar innan tävling för att inte vara mosig i benen när det är dags. Det är det här som är svårigheten när man är motionär, kroppen är ju inte riktigt van med jättehög träningsbelastning och behöver lång tid för återhämtning, till skillnad mot eliten som är vana att alltid ligga på en hög nivå, de kan träna och tävla flera dagar i följd utan att det gör något.

Bild på cyklist

Så här såg det ut förra året i Uppsala

Igår tog jag mig i alla fall i kragen och konverterade mina hjul till slanglöst. Jag köpte nya ventiler, då dessa hjul endast körts med slang tidigare. Mina Dt Spline XR1501 var redan förberedda med fälgband för slanglöst så det vara bara att skruva dit ventilen, fylla på med vätska och pumpa. Mina Maxxis Ikon ploppade på plats direkt och ser ut att hålla tätt direkt, min enklaste konvertering nånsin. Det brukar alltid krävas lite meckande för att få allting tätt men icke denna gång. Det beror så klart på däcken, jag har tidigare mestadels kört med Schwalbes olika däck, men Ikon var alltså superlätta att få plats. Skönt att det inte strular för en gångs skull. Jag passade även på att tvätta och serva upp cykeln med nya bromsbelägg.

En bra kombo tydligen, Joe’s och Maxxis Ikon

I övrigt så är jag mitt uppe i flytten nu, jag tar lite i taget och imorgon tänker jag mig en eller två vändor till tippen, man samlar på sig mycket skräp även när man är själv tydligen :). Lördagkvällen vigs tydligen åt Melodifestival-kalas och godis-uppladdning så klart.

Så, lycka till ni som kör Billingeracet och Pearl Izumi i helgen. Ser ni mig i Uppsala, oavsett om det är vid start eller mål, eller när ni kör om mig, säg gärna Hej, det är alltid kul att få träffa mina läsare.

Tjing!