Hej på er!

Hoppas ni haft en härlig helg. Själv kan jag inte klaga alls. Igår lördag körde jag snabbdistans på MTB’n i strålande höstväder. Även om jag är ledsen att sommaren är över så finns det en viss charm med hösten. Alla färger piffar liksom tillvaron en hel del, så länge det inte regnar så är jag rätt nöjd.

Dagen har tillbringats i underbara Falun och avslutningen i Enduro Sweden Series, som också fick äran att husera årets SM. Med en diger startlista och ännu en dag med strålande väder så kunde det inte bli annat än succé. Förutom de vanliga storåkarna fick vi också ett riktigt fint gästspel i form av självaste Jenny Rissveds, och frågan på allas läppar var självklart om hon kunde utmana favoriterna.

Med tre specialsträckor i Källviken och tre sträckor på Lugnet hade man säkrat upp med riktigt fin cykling. Här bjöds det bland annat på Hallon & Blåbär, Second Chance och Fet Mats, alla lika fantastiska. Man slutar aldrig förundras över alla dessa stigar i Falun, det är som ett nätverk som aldrig tar slut. Det är inte konstigt att Falun fostrat några av våra bästa cyklister. Och är det någon plats i Sverige jag skulle vilja bo på så är det Falun, i alla fall ur cykelsynpunkt.

Hur gick det då för Jenny? Med sista specialsträckan avklarad kunde hon ställa sig på pallen som ny svensk mästare i Enduro. En grym insats och en fantastisk körning nerför tuffa Fet Mats säkrade hennes vinst. Hon såg väldigt självsäker ut nedför de stökiga partierna där de andra tvekade en aning. På herrsidan drog Robin Wallner det längsta strået och knep 1:a-platsen.

Nedan följer några bilder från dagen. Vi hörs snart igen.

Lite star struck får man ju lov att bli