Hej vänner!

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här, hoppas ni har överseende med det. Det har helt enkelt varit rätt rörigt på hemmafronten här och jag har liksom inte funnit lugnet att samla mig för något bloggande. Som jag nämnt tidigare så har vi köpt nytt hus och försökt sälja vårt befintliga, något som visade sig skulle bli en seglivad historia. För att beskriva det hela kort, vi har haft två olika köpare som skrivit kontrakt för att sedan dra sig ur. Två gånger alltså! Både vi och mäklaren har varit rätt utmattade i försöken att få huset sålt men i onsdags skrev vi äntligen papper med en ny ägare, och denna gång utan öppet köp, så nu borde inget oförutsett hända. Jätteskönt, då jag nu kan sätta en bock framför den punkten och blicka framåt mot det nya huset som vi flyttar in i under mars månad någon gång. Och det kommer bli kanonbra, jag får ett riktigt garage där jag kan förvara och mecka cykel samt ett dedikerat träningsrum för både Zwiftande, löpband och styrketräning. Kalas helt enkelt!

Men den stora förändringen som hänt sedan vi hördes av sist är ju att jag blivit pappa igen, så här på ålderns höst. Den 20 januari föddes nämligen vår lilla grabb Sebastian, som nu hunnit bli drygt två veckor gammal. Att vi skulle bli föräldrar igen var helt oplanerat så tiden fram tills nu har varit omtumlande minst sagt, tankarna har snurrat om vad som kommer hända nu med träning, tävling och allt där emellan. Men det är väl det som är livet, man får helt enkelt göra det bästa av situationen och anpassa sig så gott som det går, det är ju trots allt mysigt att bli pappa igen.

Det är onekligen en speciell känsla att bli förälder igen

Sebbe snart två veckor redan

På träningsfronten går det riktigt bra måste jag säga. För 12 veckor sedan startade jag upp mitt träningsschema som jag berättat om tidigare och med endast ett litet avbrott på några dagar kring vårt barnafödande så har jag hållit mig till min plan. Och detta har inneburit att jag nu faktiskt ser en fin utveckling. Jag startade med en FTP på 289 Watt och jag landade på 324 Watt vid mitt senaste test, något jag inte riktigt trodde när jag drog igång vinterträningen i november. Med tanke på att vi nu är i början på februari så finns det ju dessutom en hel del tid kvar till ytterligare förbättringar. Om en vecka går jag in i nästa träningsblock där fokus skiftar från mycket Sweet Spot till mer VO2Max och det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig. Jag kör ju fortfarande nästan uteslutande träning inomhus på min trainer, och alltid på Zwift, där alla mina pass är skräddarsydda workouts. Jag kör endast något enstaka race, när jag känner mig extra tävlingssugen, bland annat drog jag till med en andra plats i ett B-kategori race förra veckan, vilket iofs var kul och ett fint kvitto på att formen är på antågande.

Mycket zwiftande blir det…

Det blir inte många pass ute, nu har vi haft grisigt väder i flera veckor

Nu är vi i mitten av februari och som sig bör vid den här tidpunkten så börjar man fundera över årets träningsresa som brukar infalla runt påsk. Jag brukar ju åka till Mallorca varje år, se här, och om det blir någon skillnad i år återstår att se. Jag har ju bott i Arenal varje år och känner mig sugen att testa Alcudia detta år, eller kanske rent utav något helt annat ställe än Mallorca. Så länge jag kommer iväg och får starta upp säsongen i värmen nånstans så är jag nöjd. Har du planerat in någon träningsresa i år, och i sådana fall var? Har du kanske något annat tips än Mallorca, dela gärna med dig?

Nu är det dags att ta helg och förbereda fredagsmyset. Jag har nu varit pappaledig i två veckor så jag har tappat begreppet lite över dagarna här men kan ju ändå uppskatta en skön fredagskväll 🙂 På måndag drar allvaret igång igen med jobb.

På återhörande!