Cyklist på stig i Isaberg

Hej!

Lite glest mellan uppdateringarna här men ni som följer mig på Instagram får lite fler uppdateringar kring vad jag pysslar med.
Förra veckan gick jag på semester, jag jobbar dock denna vecka igen för att sedan gå på ytterligare tre veckors semester. Vi behöver helt enkelt täcka upp för varandra lite här under semestermånaderna för att allt ska rulla på smärtfritt.
Vi rivstartade första semesterveckan med en tripp till Isaberg som jag besökt ett antal gånger tidigare. Ni som är pålästa vet att SM i mountainbike gick här 2015 och ni som dessutom varit här vet att det erbjuds finfin cykel här.
Så gillar du MTB så är detta ett kanonställe. Isaberg erbjuder ett tiotal olika MTB-leder av olika karaktär och svårighetsgrad, alla väl uppmärkta. Eftersom Isaberg är ett “berg”, man åker skidor här på vintern, så är det rätt kuperat. Flera av lederna går mer eller mindre rakt uppför berget för att sedan stupa rakt ner.
Förutom de olika lederna erbjuds en fantastisk MTB-arena med pump-tracks, drops, stenmattor och doserade kurvor. Arenan delas med en segway-bana och en mycket bra hinderbana. Och det är det här som är det fina, här finns något för alla. Lägg där till en höghöjdsbana av rang, en underbar äventyrslekplats för barn, älg-safari och en suverän badplats och hela familjen får sitt lystmäte stillat. Vill barnen prova på MTB så finns det cyklar att hyra men vi brukar alltid ha med våra egna cyklar. Och även de minsta gillar både arenan och de enklare spåren runt sjön.

Tavla över MTB-leder i Isaberg

Det finns lite att välja mellan…

Bild på cykel i Isaberg

Det går att få ihop lite höjdmeter om man vill

Cyklist med cykel framför en stor sten i Isaberg

Arenan bjuder på dropp för alla smaker

Vy över MTB-arenan i Isaberg

Arenan är väl tilltagen med massor av härligheter, både för stora och små

Ung tjej med MTB på en stig i Isaberg

Vita leden är perfekt för de minsta som vill prova på lite äkta stigcykling

Jag tog tillfället att cykla alla dagar vi var här nere. Vädret var perfekt, runt 20 grader och växlande molnighet. Jag fick till några riktigt fina pass med mycket klättring men också en del teknikträning då nedförslöporna här är rätt tekniska. Jag lyckades ta tillbaka mitt gamla KOM på den rosa leden runt sjön, men det är nog bara en tidsfråga innan det ryker igen 🙂

De leder som jag kan rekommendera starkast är den rosa leden som är ca 9 km lång. Den är ganska Cykelvasa-lik med få höjdmeter. Sedan har du den blå/svart leden som i princip klättrar uppför berget i 3 km för att sedan bjuda på en lika lång nedförslöpa från toppen av berget. Här snackar vi ren enduro-cykling nedför och det är fantastiskt roligt. Sedan har du den blåa leden som är 14 km lång med en blandning av grus och singeltrack. En hel del klättring av det längre slaget men den som cyklar uppför får också cykla nerför 🙂
Det gula spåret är kort, ca 4 km, och här är utmaningen att inte sätta ned foten. Utöver dessa leder har du ett antal till som håller dig sysselsatt. Ingen risk att du åker härifrån utvilad alltså.

Jag filmade inget detta år men du kan hitta ett par klipp från förra året på min Youtube-kanal.

Väl hemma nu laddar vi om för Engelbrektsturen i Norberg på söndag. Jag hoppas jag ska slippa de tekniska problem jag dragits med denna säsong, en sak är säker i alla fall, jag kommer ha med mig extra slang ;). Denna vecka ska jag försöka klämma in träning tisdag och onsdag för att sedan vila torsdag. Sedan blir det ett mycket lätt pass på fredag och ett väckningspass på lördag.

Hoppas vi ses på startlinjen på söndag, ciao!