Att cykling är en materialsport råder väl ingen tvekan om, men att det även är en modesport kanske inte är lika självklart. De flesta cyklister jag känner är dock mer eller mindre besatta av vad de har på sig när de utövar sin favoritsport. Många har benhård koll på vilka klädmärken som gäller, vad man får och inte får ha på sig när man cyklar. Det låter kanske lite konstigt men det finns nästan något religiöst över det hela.

För min del betyder cykelkläder massor, jag gillar det skarpt. Jag anser nog att jag tillhör den skara som är lite nördigare när det kommer till cykelmode och jag lägger ner rätt mycket energi på att klä mig rätt när jag sitter på cykeln. Jag försöker alltid se till att kläderna jag har på mig matchar korrekt, och gärna med den cykel jag sitter på. Jag blandar ogärna bland olika märken eller olika kit och jag har dessutom tre olika hjälmar som jag kan matcha med klädvalet för dagen. Ja, ni hör ju, det låter kanske inte helt friskt.

Men även om jag skulle kunna köpa hur mycket cykelkläder som helst så är det ju fortfarande en prisfråga. Jag lever, som de flesta andra, med begränsade resurser och jag köper trots allt inte så ofta nya cykelkläder. Jag sliter på det jag har. Det här är ju så klart tråkigt. Och även om man tillhör en cykelklubb där cykelkläderna ofta är sanktionerade i någon form så är de fortfarande dyra.

Det var där idéen till Bikekit föddes. En kompis och jag tänkte att det borde vara möjligt att ta fram cykelkläder som inte är så dyra men fortfarande håller hög kvalitet. Med låga omkostnader och billig produktion måste det gå att ta fram kläder som är mer prisvärda än de flesta andra stora kända klädmärken helt enkelt.

bikekit3

Fina detaljer förhöjer känslan

bikekit2

Italiensk MITI-polyester ger överlägsen svalka när det är varmt

Och nu har vi alltså kommit så långt att vi har en provkollektion klar under namnet Bikekit. Vi har även fått ut specialdesignade kollektioner till några föreningar och företag. Kläderna sys i Kina så klart som så många andra kläder och den leverantör vi jobbar med syr upp kläder åt flera professionella stall. Det känns jättekul och spännande att få vara en del av en sån här grej när det ligger en så nära hjärtat och jag hoppas att vi kommer kunna få ut flera kollektioner inom kort.

Är du sugen på att veta mer om våra kläder så kontakta mig gärna, just nu lider vi lite av “skomakarens barn” och jag har inte hunnit få ut vår nya webb ännu men den kommer. Under tiden får ni nöja er med att kika på de kläder jag har på mig.