Vaknade till en gråmulen morgon med lätt regn och 6 grader på termometern. Kände en viss lättnad över att jag inte planerat in något cykelpass ute, även om suget för att cykla fortfarande är på topp så pass sent på säsongen. Visste att dagen skulle bli tajt rent tidsmässigt så ambitionen var ett trainerpass alternativt ett löppass framåt kvällen. Senast jag löpte milen hade jag dock rejält ont i mitt löparknä så jag var skeptisk till att det skulle funka. Dessutom har jag dragits med ryggont ett par dagar så jag var nog rätt inställd på att jag skulle få svårt att springa. Men jag bestämde mig ändå för att prova. Lilltjejen ville följa med, hon skulle cykla bredvid och med så fint sällskap så var det svårt att säga nej.

foto-2016-10-23-17-11-04

Redan från start kändes det riktigt bra, jag kände mig lätt liksom. Brukar alltid få slita med den första kilometern men nu flöt det på riktigt bra. Efter 4-5 kilometer började dottern knorra över det kalla regnet som strilade ner. Vi vek av hemåt och jag önskade nånstans att jag sprungit själv för den här känslan ville jag njuta av lite längre. Allt som allt blev det 6.5 km med ett snitt på 4.52/km vilket är ett rekord för mig. Har haft det som ett mål i mitt huvud att komma under 5/km detta år så det blev ett fint kvitto redan nu på att jag utvecklas. Lyckades även bumpa upp mitt VO2MAX ett snäpp så vi firade med lite snask till kvällsfikat.

Ett nytt MTB-spår

Dagen i övrigt gick åt att tillsammans med cykelklubbens nya MTB-sektion inspektera det befintliga MTB-spår vi har här i Köping. Vi har en ambition att förbättra men även förlänga det spåret och idag tittade vi på dessa möjligheter. Det är kul att vi äntligen fått in nytt blod i klubben och med det även mer energi att försöka förbättra och förändra saker. Det kom fram en hel del bra idéer och vi såg att det finns bra potential, och kan vi nu få med kommunen och sponsorer på samma tankar så kan det bli riktigt bra. Nästa vecka ska det tas ett beslut i kommunfullmäktige om de är bredda att stötta oss i den här satsningen, ska bli spännande att se vad som händer.

foto-2016-10-23-10-44-24foto-2016-10-23-10-13-18foto-2016-10-23-11-13-35